Am creat acest ghid pentru mamele care vor să pornească alăptarea cu dreptul.

Dorim să le redăm mamelor ÎNCREDEREA în ele și în copilul lor. Am vrea ca ele să fie pregătite pentru alăptare, să nu mai sufere, ci să se bucure de alăptare alături de pruncii lor. Majoritatea mamelor aflate la prima sarcină, sunt cel puțin dezorientate atunci când află că Alăptarea se învață… De ce trebuie să învățăm cum să alăptăm, nu e un gest natural și firesc – se întreabă ele, pe bună dreptate? Desigur că e un gest natural, însă chiar așa stând lucrurile, în România peste 70% dintre mame își hrănesc copiii cu lapte artificial. Cum se explică acest fenomen?

Desigur, putem găsi multe explicații și poate că am fi tentați să arătăm cu degetul vinovații, însă nu dorim acest lucru. Mai degrabă ne dorim ca mamele să fie instruite în privința alăptării. Pentru că dacă mama ar cunoaște câteva lucruri esențiale despre alăptare, ea nu ar mai cădea pradă așa ușor tentației de a folosi laptele praf. Sfaturile și ideile greșite primite de mame privind alăptarea își pot găsi ‘leacul’ dacă mama este instruită și informată. Atunci ea nu mai este vulnerabilă.


Laptele praf este o nenorocire, dar nu cea mai mare. Cea mai mare nenorocire este lipsa de informații minime despre alăptare care conduce la utilizarea lui. Citiți vă rog Abecedarul de alăptare. Este scris cu dragoste pentru toate mamele, mai ales pentru acelea care cred că ele „chiar nu au sân”. Laptele praf NU este o opțiune pentru că mamele, folosindu-l, își frânează singure alăptarea. Așa ajung să creadă că ele „chiar nu au sân” și că un copil poate crește la fel de sănătos cu lapte praf ca și cu laptele matern, ceea ce e fals.


Monica Gornistu – Educator În alĂptare
PreȘedinte al AsociaȚiei DRAGOSTE CU LAPTE

MULȚUMIM