Autorii.

SĂ FACEM CUNOȘTINȚĂ

Monica Gornistu, mamă și educator în alăptare. În 2016 am absolvit cursul “Educație în lactație” susținut la cel mai înalt nivel de către doamna Dr. Marta Mureșan. În iulie 2016 am fondat asociația Dragoste cu lapte pentru a crea proiecte de educație în alăptare. Primul proiect este Abecedarul de alaptare scris împreună cu alte două mame pasionate de alăptare, un medic rezident și un consultant în lactație IBCLC. Cred că numai prin educație vom reuși să schimbăm mentalitățile și ideile greșite privind alăptarea. Creșterea ratei alăptării în România depinde în cea mai mare măsură de educația mamelor. Laptele matern nu este numai un furnizor de bunăstare pentru copil, dar și cel mai semnificativ gest de dragoste.

Daniela Ilioiu, mamă și medic rezident medicină de familie. Îmi doresc ca experiența minunată a alăptării să fie trăită de cât mai multe mame. Aproape toate mamele întâmpină situații dificile pe parcursul alăptării și aproape toate pot fi rezolvate fără să afecteze procesul alăptării dacă sunt gestionate din timp și în mod corect. Asta ne dorim să realizăm. Suntem specia de pe pamânt cu procentul cel mai mic în alăptare, deși “se spune” că suntem cei mai evoluați.

Silvia Moise, mamă, moașă și consultant în lactație IBCLC. Am contact zilnic cu mamele la maternitatea din Ploiești, unde coordonez activitatea asistenților medicali. Mi-am dat seama cât de important este să avem un abecedar de alăptare pe înțelesul mamelor, așa că am dat curs invitației Asociației „Dragoste cu lapte” de a colabora la scrierea lui. Sper să fie citit de cât mai multe mame!


Împreună putem schimba percepția societății privind alăptarea. Încurajăm mamele să citească Abecedarul de alăptare și să aleagă maternități care susțin alăptarea și unde sunt ajutate să inițieze alăptarea din prima oră de la naștere, dacă este posibil.


MULȚUMIM PENTRU ÎNCREDERE